Skład
LATOPIC® Zawiera 3 polskie, żywe i opatentowane szczepy bakterii kwasu mlekowego:
- Lactobacillus casei ŁOCK 0919
- Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908
- Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900
Jedna kapsułka LATOPIC® zawiera: maltodekstrynę, składnik kapsułki – żelatynę, 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus casei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, barwnik kapsułki – dwutlenek tytanu, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy
Wskazania do stosowania
LATOPIC® jest preparatem przeznaczonym do postępowania dietetycznego w alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu skóry (AZS).
Istotne informacje
LATOPIC® przeznaczony jest dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Produkt należy stosować pod nadzorem lekarza. Wskazane jest ostrożne stosowanie bakterii kwasu mlekowego u niemowląt z ciężkim upośledzeniem odporności. Preparat jest żywnością niekompletną. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Nie należy stosować go pozajelitowo.
Produkt bezglutenowy. Nie zawiera białka mleka i laktozy.
Dawkowanie
Stosować 1 raz dziennie 1 kapsułkę przez co najmniej 3 miesiące.3,4
W przypadku niemowląt, dzieci i osób mających trudności z połykaniem kapsułki, można otworzyć kapsułkę, wysypać proszek i rozpuścić go w niewielkiej ilości letniego płynu (mleko matki, przegotowana woda o temperaturze pokojowej, preparat hipoalergiczny polecany przez lekarza). W takiej postaci spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce ( 2-8ºC), w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Uwaga! Jeżeli produkt przechowywany jest poza lodówką w temperaturze do 25 ºC, należy go spożyć w ciągu 2 tygodni.
Postać farmaceutyczna
Proszek do przygotowania zawiesiny doustnej
Status
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Na podstawie 0 opinii
ogólnie